Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dit kost een biertje in Europa

Bier duur in Noorwegen, in Portugal voordelig

Met de meivakantie en het vakantiegeld in het vooruitzicht is FerryGoGo al in verschillende prijzen gedoken. Na eerder onderzoek naar kosten van een overtocht, en het huren van een auto op bestemming, is er nu onderzocht hoe duur een biertje (0,5l) op verschillende vakantie bestemmingen in Europa is.

Waarom de prijs van een biertje uitzoeken? "Omdat de prijs van een biertje in horeca vaak een goede voorspeller is van de prijs van de horeca in een land, en als je voordelig op vakantie wil, kan dit een goede graadmeter zijn."

Er is gekeken naar 35 Europese landen op basis van cijfers van Numbeo. Uit de analyse van FerryGoGo komt onder meer naar voren dat je gemiddeld €3,87 voor een halve liter bier in een restaurant in Europa kwijt bent. Dan zijn er uitschieters, bijvoorbeeld Noorwegen (€8,50), Zwitserland (€7,24) en Finland (€7,-) waar je flink in de buidel moet tasten voor een groot biertje, en een flink aantal goedkope landen, waar je niet direct enthousiast van wordt om op vakantie te gaan.

  • Gemiddeld kost een halve liter bier in Europa €3,87
  • Noorwegen is het duurst, Portugal en Spanje zijn populaire bestemmingen die voordelig uitpakken.

Portugal en Spanje komen voordelig uit de bus van populaire vakantielanden, met respectievelijk €2,50 en €2,80 voor een biertje.

Nederland zelf staat op plek 9 van duurste landen binnen Europa. Blijft men tijdens de vakantie in Nederland dan zijn ze gemiddeld €5,- kwijt voor een halve liter in een restaurant.

Hieronder een lijst van de prijzen van bier in alle landen

Bron: Ferry GoGo

Publicatiedatum: