Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
honingbessen

Teelt van haskapbessen heeft ook potentie in VK

In Fife groeit de teelt van haskapbessen, ook bekend als honingbessen, in populariteit vanwege het potentieel ervan voor de Britse tuinbouw. Deze bessen, die lijken op langwerpige blauwe bessen, bieden een unieke smaakcombinatie van blauwe bes, braam en framboos, naast opvallende gezondheidsvoordelen van antioxidanten en vitaminen.

Stewart Arbuckle, een teler in Fife, benadrukt dat haskapbessen resistent zijn tegen plagen en goed gedijen in het Schotse klimaat, met een vroege rijpingsperiode die veelvoorkomende bessenplagen ontwijkt. De groeiende interesse onder telers wijst op een mogelijke uitbreiding van de teelt, ondersteund door de aanpasbaarheid en het gemak van het onderhoud van de bes. Culinaire toepassingen in Schotland breiden zich uit, met haskapbessen die in diverse gerechten worden verwerkt, wat hun veelzijdigheid benadrukt. Deze ontwikkeling laat zien dat Britse boeren op zoek zijn naar duurzamere gewassen en dat haskapbessen hierbij een interessante toevoeging kunnen zijn aan zowel de tuinbouw als de toepassingen in de keuken.

Bron: fpcfreshtalkdaily.co.uk

Publicatiedatum: