Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische media op bezoek bij Barendse DC

De Russische nieuwssite Sputnik reisde af naar Belgiƫ en Nederland om de schade van de boycot op te nemen. "Onder druk van Frankrijk, Duitsland, Polen en de Baltische staten heeft de EU onlangs besloten de sancties tegen Rusland te verlengen met zes maanden, tot 31 juli 2017," zo schrijft de website. De verslaggever bezocht Barendse DC, in Noord-Holland en perenteler Luc Borgugnons in Vlaams Limburg.

Beide bedrijven zijn familiebedrijven. Het Nederlandse Barendse DC teelt oranje paprika's op een areaal van 20 hectare. Luc Burgugnons teelt peren op 30 hectare. "Het was niet de grootste exportmarkt, het was misschien 4 of 5 procent van al onze export," vertelt Petra Barendse van Barendse DC. "Het was wel een groeimarkt en daarom is het jammer voor alle Nederlandse bedrijven dat we niet langer naar Rusland mogen exporteren." Natuurlijk werd er ook gefietst door het bedrijf:




Voor de Belgische perenteler kwam de klap van de boycot harder aan. De Russische markt was een goede markt voor de Conference, maar dat veranderde in 2014. Het bedrijf zag in de maanden net voor de oogst de Russische markt wegvallen. Zo'n 30 procent van de peren werd naar Rusland geƫxporteerd.

Lees hier het artikel over Barendse DC
Lees hier het artikel over Luc Borgugnons

Publicatiedatum: