Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeienteler neemt het op tegen Poetin

De Russische aardbeienteler en leider van de Communistische Partij Pavel Grudinin neemt het in maart op in de presidentsverkiezingen tegen Vladimir Poetin. De Moscow Times noemde hem "misschien wel de grootste verrassing van de verkiezingscampagne tot nu toe."

De 57-jarige presidentskandidaat runt een aardbeienteeltbedrijf buiten Moskou naar Lenins model. Vorig jaar werd hij naar voren geschoven als leider van de Communistische partij. Het teeltbedrijf levert hem geen windeieren op, hij zou maandelijks 300.000 euro op zijn bankrekening bijschrijven. Het bedrijf is een "socialistische oase in de Moskouse kapitalistische jungle," met verschillende sociale voorzieningen voor medewerkers, meldt De Telegraaf.

De aardbeienteler zegt een einde te willen maken aan de corruptie en wil er voor zorgen dat de miljarden dollars die naar het buitenland zijn gestroomd in de afgelopen jaren weer terugvloeien naar Rusland. Ook wil hij een einde maken aan de invloed van de personen die Poetin steunden in de afgelopen jaren.

Publicatiedatum: