Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Update

Poging tot overleg Russische boycot Bosnische appelen mislukt

Het einde van de in januari ingestelde Russische boycot van appelen uit Bosnië en Herzegovina is nog niet in zicht.

"Telers verkeren nog steeds in onzekerheid omdat zij nog geen informatie ontvangen hebben over wanneer de onderhandelingen met Rusland plaats zullen vinden. Mirko Šarović, minister van Buitenlandse Handelsbetrekkingen van Bosnië en Herzegovina, heeft tevergeefs geprobeerd een ontmoeting met het Russische Fytosanitaire Agentschap te organiseren," vertelt Bojna Kecman, van het ministerie van Landbouw van de Republiek Srpska. "Het is wel gunstig dat er na de warme januarimaand de eerste weken van februari in Bosnië sneeuw is gevallen. Het koude weer is goed voor het fruit van het komende seizoen."

Het verbod op appelen uit Bosnië en Herzegovina werd ingevoerd nadat aan het licht kwam dat enkele partijen appelen die naar Rusland werden geëxporteerd eigenlijk uit Polen afkomstig waren. 

Voorlopig blijft het afwachten om te zien wat er gaat gebeuren. Telers in Bosnië en Herzegovina kunnen mogelijk veel geld verliezen als de boycot bij aanvang van het seizoen nog van kracht is. 

Volgens Kecman bedroeg het volume fruit dat in 2017 naar Rusland werd geëxporteerd 23.000 ton, waarvan 12.700 appelen (met een waarde van €9 miljoen). De vorige boycot duurde 10 weken en kostte Bosnische telers naar schatting €3 miljoen.


Voor meer informatie:
Bojan Kecman
Ministry of Agriculture-Republic of Srpska
Tel: +387 65 742 293,
Email: [email protected]
[email protected]
Publicatiedatum: