Fyffes en Sumitomo 'complementair'

Tholen – Als de aandeelhouders het overname bod van Sumitomo accepteren, wordt Fyffes onderdeel van de grootste bananenimporteur in Azië. Binnen 28 dagen sinds het bod is gedaan, wordt een tijdsplan gepresenteerd. Op dit moment is zeker dat de twee grootste aandeelhouders, goed voor zo'n 25 procent van de aandelen, al definitief akkoord zijn gegaan met het bod.

Uiterlijk 28 dagen nadat het overname bod is gedaan, moeten de aandeelhouders op de hoogte gebracht zijn van de details van de overeenkomst en een tijdspad voor de overname. Op dit moment is de deal dus nog niet zeker, al is er vanuit de directie van Fyffes unanieme steun voor de overnamekandidaat.

Fyffes krijgt door de overname meer financiële slagkracht voor overnames en uitbreiding van de internationale onderneming, vertelt een woordvoerder. Daarbij wordt direct het voorbehoud gemaakt dat de deal doorgang moet vinden. "Het is niet een vraag van synergie. Sumitomo is de grootste bananenimporteur in Azië, Fyffes is de nummer 1 in Europa," vertelt een woordvoerder. "De twee bedrijven complementeren elkaar dus."

Eerder dit jaar nam Fyffes twee champignonkwekerijen in Canada over. In 2014 was Fyffes overnamekandidaat voor concurrent Chiquita. Die deal leek rond, maar uiteindelijk viste de Ierse multinational toch achter het net en kozen de aandeelhouders van Chiquita voor een overname door het Braziliaanse Cutrale Safra.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven