Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Met groter volume aardappelen een betere prijs realiseren"

RTL Patat start aardappelpool

Tholen - In Nederland is een aardappelpool geen bijzonderheid meer, maar in België is het volkomen nieuw. De heren Tanghe van RTL Patat hebben de primeur en zijn de eersten die hiermee van start willen gaan met Belgische, Franse en Nederlandse telers. "Geïnteresseerden zijn welkom op onze informatie-avond op 8 december, waar we graag uit willen leggen wat we precies willen doen en telers warm willen maken. Minimum deelname voor de pool is 5 hectare of 200 ton netto. Inschrijven kan nog op pool@rtlpatat.be. De pool wordt opgestart met begeleiding van Sjaak Ermers van de Eriva-pool in Nederland.Best mogelijke prijs
Het is een compleet andere manier van handelen. "In de aardappelwereld wil een handelaar normaal gezien zo goedkoop mogelijk inkopen en een teler zo duur mogelijk verkopen. Wij willen als poolbeheerder de belangen van de telers beter behartigen. Omdat onze beloning een percentage van de uitbetalingsprijs is kan een teler ervan verzekerd zijn dat wij ons optimaal inspannen voor de hoogst haalbare prijs, " legt Remy Tanghe uit.

Aangenaam verrast

Het plan werd geïntroduceerd tijdens de Interpom 2016 en er kwamen veel reacties op. "Natuurlijk hebben we onze klanten al van tevoren geïnformeerd en die stonden er positief tegenover, ze waren aangenaam verrast. We kunnen aan de industrie nu een grotere volumes aanbieden en dat is voor hun namelijk een goed bericht. We bieden een toegevoegde waarde, ook richting export. Het is belangrijk om vooruit te kijken en te innoveren. We zien veel kansen en het volume zal niet snel te groot zijn. Vragen ze niets in het binnenland, komt de interesse wel uit het buitenland", besluit hij positief.

Voor meer informatie:
Rik en Remy Tanghe
RTL Patat
Rekkemstraat 123
8930 Menen (Lauwe)
Tel: +32 56/41.19.89
Fax: +32 56/41 14 19
www.rtlpatat.be
rik@rtlpatat.be
remy@rtlpatat.be

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven