Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paddenstoel die smaakt naar spek op de markt

Een paddenstoel met de heerlijke smaak van spek? Dat is precies wat Sonoran Mushroom Company onlangs op de markt heeft gebracht. 

"Onze familie telt een aantal veganisten waardoor we op het idee kwamen een smakelijke vleesvervanger te ontwikkelen. We wilden graag een paddenstoel kweken met een speksmaak," vertelt John Jacobs van het in Tuscon gevestigde bedrijf. De kwekerij ging aan de slag met het kruisen van verschillende paddenstoelen met als eindresultaat een roze paddenstoel die smaakt naar spek.

Paddenstoelen kweken in de woestijn
Het is geen sinecure om paddenstoelen te kweken in het droge woestijnklimaat van Tuscon, Arizona. "De grootste uitdaging is klimaatbeheersing, met name in de zomermaanden wanneer de temperatuur oploopt tot 43 graden Celsius en de luchtvochtigheid laag is. Paddenstoelen gedijen het best onder vochtige omstandigheden," vervolgt Jacobs.




Vooruitzichten
Momenteel produceert Sonoran maandelijks ongeveer 453 kilo van de paddenstoelen in een kwekerij van 278 m² maar het bedrijf wil graag uitbreiden.Tegen de zomer van 2017 hoopt Sonoran zijn kwekerij uit te breiden met 929 m2. De nieuwe faciliteit wordt nu gebouwd en zal tegen 2018 een oppervlakte van 2.787 m2 bereikt hebben. "Op dit moment worden al onze producten afgezet op de lokale markt en verkopen we aan een paar restaurants en winkels in Tucson. We hopen volgend jaar onze producten ook in Phoenix op de markt te brengen en in 2018 hopen we de hele Oostkust en het Noordwesten te kunnen beleveren." Ondertussen werkt Sororan aan de ontwikkeling van andere paddenstoelen, die als vleesvervanger kunnen dienen, waaronder één die smaakt naar gebraden kip.



 

Voor meer informatie:
John Jacobs 
Sonoran Mushroom Company LLC 
Tel: +1 520 609 4592 
Publicatiedatum: