Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen nieuwe komkommerrechtszaak

Er komt geen heropening van een rechtszaak over het geflopte komkommer-verkoopsysteem dat Coforta/The Greenery in 1997 introduceerden. Een teler stapte naar het Gerechtshof om de zaak wegens nieuw bewijs opnieuw te behandelen, maar het hof ziet daar geen aanleiding toe. 

Het gaat om de rechtszaak tussen een komkommerteler en Coforta/The Greenery. In 1997 introduceerde Coforta/The Greenery een nieuwe afzetmethode voor komkommers. De afzetmethode flopte en daarvoor worden zo'n 80 telers die gezamenlijk naar de rechter stapten, gecompenseerd. 

De teler uit deze losse rechtszaak stapte met 3 andere telers naar de rechter en kreeg geen gelijk. Ook in hoger beroep en in cassatie werden zijn eisen afgewezen. Volgens de teler komt dat doordat hij niet het hele LEI-rapport in mocht zien, maar alleen een samenvatting. Nu hij het hele rapport heeft, wil hij dat de zaak heropend wordt. Het hof is het daar niet mee eens. Zij oordeelden dat de teler toen al grotere moeite had kunnen doen om het hele rapport toch in te zien. Bovendien, vindt het Hof, staat helemaal niet vast dat het rapport bepalend is geweest voor de uitslag van de andere rechtszaak.

Publicatiedatum: