Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eind november geopend

Aardbeiparadijs biedt alle variaties op het zomerkoninkje

De aardbei is veelzijdig. Dat vinden de ondernemers achter aardbei Amsterdam. Het restaurant, dat eind november haar deuren opent, heeft het zomerkoninkje hoog in het vaandel staan en wil Nederland kennis laten maken met allerlei mogelijke variaties op de aardbei. Zo zullen er aardbei smoothies, milkshakes, frozen yoghurt, gebakjes, taartjes, scones, bonbons en koeken te vinden zijn. Aan de dranken is ook gedacht: een koud glas aardbeienlimonade en -prosecco, bijvoorbeeld.



Werkelijk alles in aardbei Amsterdam draait om de aardbei. Het duo Nico en Jetske kwamen op het idee toen zij op vakantie waren op het Indonesische eiland Lombok. Na een urenlange scootertocht viel hun oog op een pittoresk restaurantje genaamd 'Strawberry Stop', waar alles met aardbeien verkrijgbaar was. De twee waren dolenthousiast en introduceren het daarom nu ook in het centrum van Amsterdam.

Ze gaan de samenwerking aan met lokale aardbeientelers die het product direct kunnen leveren zonder tussenkomst van een groothandel. Ook buiten het aardbeienseizoen wil het restaurant verzekerd zijn van goede kwaliteit aardbeien en zal daarvoor gebruik maken van aardbeien uit kasteelt.

Nico heeft met zijn eigen media onderneming en als afgestudeerde Bedrijfskunde student aan de Rijksuniversiteit van Groningen kennis in huis om het bedrijf te starten en te runnen. Jetske heeft jarenlange horeca-ervaring opgedaan in een ijssalon/chocolaterie. Hier komt de passie en het idee voor de winkel ook vandaan.

Omdat aardbei Amsterdam de hele dag geopend is, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, bedienen we een breed scala aan mensen. Van buurtbewoners die een ontbijtje komen halen tot aan toeristen die behoefte hebben aan een tussendoortje. Het moet een opvallende en gezellige winkel worden waar studenten tussen de middag en ouders met kinderen na het avondeten kunnen langskomen.

De winkel wordt geopend aan de Spuistraat in Amsterdam. Het duo zoekt nog financierders om het pand verder uit te breiden.

Voor meer informatie, klik hier.
Publicatiedatum: