Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeelandse White Beauty aardappel geduchte concurrent

Het nieuwe aardappelras White Beauty is het resultaat van een vijftienjarig teeltprogramma van Plant&Food Research. Het nieuwe ras is een kruising tussen de ziektebestendige Delight aardappel en de veelzijdige Coliban, die favoriet is in Australië. Dit heeft geleid tot een veelzijdige aardappel met een hoge opbrengst.

John Anderson van Plant&Food Research legt uit dat White Beauty weleens een grote concurrent van andere aardappelrassen zou kunnen worden dankzij zijn veelzijdigheid en uitstekende smaak.




White Beauty bevat minder suikers en heeft een hoger gehalte aan droge stoffen dan vele andere aardappelrassen. Het ras is zodoende geschikt voor het bereiden van puree maar kan ook goed gebakken en gekookt worden en is dus een veelzijdige consumptieaardappel.

Hoewel het ras vermarkt wordt onder de merknaam White Beauty, draagt het ras, waarvan Morgan Laurenson de licentiehouder is, de naam Crop39. "White Beauty zal een serieuze concurrent worden in de categorie tafelaardappelen," vertelt Morgan Laurenson directeur, Bill Foster. "Het ras heeft alles in zich om een succes te worden, zowel vanuit het perspectief van de teler als de consument. De eigenschappen van deze aardappel zijn ook gunstig om de eventuele exportmogelijkheden te onderzoeken."

Hoewel White Beauty speciaal werd ontwikkeld voor de omstandigheden in Nieuw-Zeeland, wordt de aardappel ook in Australië en de Verenigde Staten geëvalueerd. 
De White Beauty aardappel zal in 2017 voor telers op de markt gebracht worden door Morgan Laurenson.


Bezoek www.plantandfood.co.nz voor meer informatie.
Publicatiedatum: