Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Broccoliconsumptie in Polen gestimuleerd

In Polen tonen consumenten steeds meer belangstelling voor natuurlijke voeding, kijken ze meer naar certificaten en lezen ze vaker etiketten. Ook wordt er meer aandacht besteed aan het van jongs af aan bevorderen van gezonde eetgewoonten. Przemysław Ciesielski: "Met de broccolicampagne willen we verschillende leeftijdsgroepen voorlichten en informeren over de voordelen van het regelmatig eten van groenten. Samen met voedingsdeskundigen, opinieleiders en koks organiseren we acties via internet en sociale media", aldus Ciesielski. Er zal in de campagne veel nadruk worden gelegd op de kwaliteit van Poolse broccoli.

Het Europese land dat de meeste broccoli consumeert, is het Verenigd Koninkrijk, waar de consumptie per hoofd van de bevolking 5 kilo per jaar is. Polen doet het in vergelijking met andere Europese landen niet zo goed: de consumptie ligt daar onder de 300 gram per persoon.

's Werelds grootste broccoliproducent is de Verenigde Staten met ongeveer 47.000 hectare, gevolgd door Spanje, met tussen de 38 en 40.000 hectare. Daarna volgen China, Mexico, Japan en Italië. De Poolse broccoliproductie is met 6.500-7.000 hectare de vierde grootste in Europa na Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Hoewel er de afgelopen jaren sprake was van meer areaal, is het opmerkelijk hoe Duitsland met een areaal van slechts ongeveer 2.000 hectare wel een veel hogere consumptie heeft.

De Poolse broccoliproductie wordt geëxporteerd naar onder andere Scandinavië, Tsjechië, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk.

Publicatiedatum: