Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Monsanto wil meer voor Monsanto

Monsanto vindt het bod van Bayer te laag. Bayer bood 55 miljard om het bedrijf over te nemen. "Incompleet en financieel inadequaat", reageert het bestuur van Monsanto. Ze willen wel verder in gesprek met het Duitse bedrijf.

"We zien zowel voor telers als voor de maatschappij de voordelen van een gezamenlijke toekomst", zegt Monsanto-CEO Hugh Grant. "Maar dit bod doet geen recht aan ons bedrijf." Hij vindt dat het bod bovendien risico's met zich meebrengt. Dan gaat het om de financiering van de transactie en de toestemming van de toezichthouders.



Ook Bayer heeft weer gereageerd - op hun Samen Vooruit-website, speciaal ontwikkeld voor deze overnamepoging. Ze gebruiken bijna dezelfde woorden als de Monsanto-topman over de gezamenlijke toekomst - alleen over het bod zijn ze het niet eens. "We zijn ervan overtuigd dat we risico's aankunnen", vindt Bayer-CEO Werner Bauman. Hij benadrukte ook dat hun bod, 122 dollar in contanten per aandeel, zeker wel redelijk is en ziet uit naar verdere gesprekken.

Mocht de overname alsnog doorgaan, dan ontstaat het grootste agrochemische bedrijf ter wereld. Bayer heeft een jaaromzet van zo'n 46 miljard euro, voornamelijk afkomstig uit de gezondheidssector. Monsanto heeft een omzet van 13,5 miljard euro.

Op de overname wordt niet onverdeeld positief gereageerd. In tegendeel: LTO vreest dat er te weinig concurrentie in de veredelingssector overblijft. ,,Als deze concentratie doorgaat, leidt dat tot nog minder concurrentie. Met nadelige gevolgen voor de prijzen, die telers moeten betalen voor hun zaden."

Publicatiedatum: