Brassica en kankerbescherming
Volgens onderzoekers aan het Georgetown Lombardi Comprehensive Cancer Center in Washington, die de methode ontwikkelden, zal het onderzoekers helpen om nauwkeurig de beste antikankervoedingsmiddelen in kaart te brengen.
Voor hun onderzoek richten de onderzoekers zich op brassica, die beschermde kwaliteiten lieten zien tegen longkanker in een eerder onderzoek met meer dan 63.000 mensen. Deze namen deel aan een Singaporese Chinese gezondheid studie aan het National Institutes of Health's. Brassica zoals kool, spruiten, broccoli, bloemkool, pakchoi, en waterkers zijn de belangrijkste groenten in het Aziatisch dieet.
"We weten dat deze voedingsmiddelen goed zijn voor onze gezondheid en de tien minuten methode die we ontwikkeld hebben, zal de onderzoekers helpen om nauwkeurig te bepalen hoeveel van deze groente gegeten is," zegt de hoofdauteur van het onderzoek, Marcin Dyba, PhD, van Georgetown Lombardi.
Dyba zegt dat de urinetest de onderzoekers ook in staat stelt te onderzoeken welke stoffen uit de brassica de beste bescherming geven tegen kanker. Die bevindingen kunnen dan uitgetest worden op dieren en wanneer een stof een significante bescherming geeft tegen kanker, kan dit leiden tot krachtigere voedingsaanbevelingen of voedingssupplementen.
Bron: medicalxpress.com