Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australië: Enorme komkommerproductie brengt prijzen omlaag

Doordat de productie in Australië blijft groeien, blijven de prijzen daar laag ondanks de vraag vanuit de markt en de consument.

De Algemeen directeur van Eden Farms Andrew McKillop zegt dat het seizoen tot dusver goed verloopt, maar de hoeveelheid komkommers op de markt betekent dat de prijzen voor de telers omlaag gaat. Mc Killop: "De productie is goed maar de markt is bar. Prijzen zijn laag door de concurrentie en de grote hoeveelheden." De markt heeft zijn verzadigingspunt bereikt - zelfs Libanese komkommers zijn niet in prijs gestegen, wat normaal gesproken in de kerstperiode gebeurt."



Eden Farms produceert voornamelijk komkommers, maar teelt tevens enkele snackkomkommers in kassen van 12 hectare in de regio Bundaberg, Queensland. Het bedrijf is een van de grootste komkommertelers op het zuidelijk halfrond en bevoorraadt grote ketens langs de oostkust van Australië. 90 % van hun producten gaat rechtstreeks naar de klant. Maar het is moeilijk voor veel andere telers in Australië die geen directe toegang tot de markt hebben. Door de enorme hoeveelheid komkommers reageert de prijs niet op de vraag.

Er worden al veel komkommers geteeld in Australië en nu zijn er ook nog ontwikkelingen op een paar verschillende plaatsen, waardoor het echt moeilijk gaat worden voor de kleinere telers. " In 2015 werd de komkommerproductie in West-Australië enorm verhoogd door één bedrijf: 4 Ways Fresh Produce. Ze bouwden 300 teelttunnels op 54 hectare grond in Bootenal. Het bedrijf heeft gezegd dat elke tunnel zo'n 15.000 komkommers zal produceren. Dit bedrijf begon afgelopen juni/ juli met oogsten.


Mr. McKillop zegt dat de grote hoeveelheden komkommers betekent dat de telers nog meer moeten letten op kwaliteit en de toeleveringsketen om duurzaam zakelijk succes te verzekeren. "De kwaliteit zal omhoog moeten om een goede prijs voor je product te ontvangen. Je moet toegang krijgen tot de betere markten en wel markten, die de kwaliteit en waarde van je product erkennen."

Ondanks dat de prijzen een uitdaging vormen voor de telers, zegt McKillop dat ze tot nu toe een goed seizoen. "Onze komkommers doen het redelijk goed. We hebben tot nog toe een goed seizoen gehad voor Bundaberg met niet te veel warmte tijdens de lente en zomer," zegt hij. "Het lijkt erop dat de temperatuur gaat stijgen, maar daar zijn we aan gewend. Dus kunnen we dat redelijk goed op vangen. "

Voor meer informatie:
Andrew McKillop
Eden Farms
Tel: +61 429 396 333
Email: manager@edenfarms.com.au
www.edenfarms.com.au