Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Florida grapefruit-volumes omlaag, markt stabiel

De citrusgroeningsziekte heeft zijn tol geƫist op de grapefruitteelt in Florida. Daarnaast zijn in navolging van de trend in de afgelopen paar jaar de volumes dit seizoen lager. Als resultaat hiervan zijn de prijzen sterk en het ziet ernaar uit dat de huidige markt tijdens het volgende jaar stabiel zal blijven.

"De grapefruitteelt is significant omlaag gegaan in de laatste vijf jaar," zei Paul Genke van The Packers of Indian River. "Citrusgroening heeft de gehele staat getroffen en heeft alle variƫteiten aangetast, dus zijn de volumes omlaag." De productie is geleidelijk afgenomen over de afgelopen paar jaar. Vijf seizoenen terug produceerde de staat bijna 20,0 miljoen dozen grapefruit en de schatting van dit seizoen komt neer op 12,2 miljoen dozen. Nu er weinig fruit beschikbaar is, is de markt sterk. Hoewel de productiekosten blijven toenemen, zal het lastig zijn voor marktprijzen om nog verder toe te nemen.

"De prijzen zijn behoorlijk omhoog, hoewel ik denk dat ze hun max hebben bereikt," zegt Genke. "Ik denk dat de markt stabiel zal blijven, omdat ik simpelweg niet denk dat consumenten meer gaan betalen."


Voor meer informatie:
Paul Genke
The Packers of Indian River
+1 772 464 6575
Publicatiedatum: