Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Duitsland: vraag naar bloemkool stagneert

Over het algemeen domineerde aanvoer uit eigen land in week 48 de Duitse bloemkoolmarkt. Alleen in München en Hamburg stonden Franse leveringen aan de top van het assortiment. De Italiaanse en Spaanse aanvoer nam toe en completeerde het aanbod samen met Belgische partijen. Het aanbod aan Belgische bloemkool nam daarbij echter licht af. De producten waren over het algemeen meestal in kistjes van 6 stuks verkrijgbaar. Dozen met 8 stuks waren zeldzaam. De beschikbaarheid was voldoende om aan de continue vraag te kunnen voldoen.


Gemiddelde prijzen van bloemkool Bron: BLE

De belangstelling nam pas vanaf donderdag iets toe. Het was dan ook niet vreemd dat de prijsnoteringen niet wezenlijk veranderden. Alleen in München was er op dit punt een sterkere verandering te herkennen: hier werden Belgische bloemkolen duurder aangezien deze een hoog gewicht per krop vertoonden.


Gemiddelde prijzen van Duitse offertes Bron: BLE

Alle andere offertes werden juist goedkoper. Gele bloemkool uit eigen land vulde in München het aanbod aan. De prijzen stabiliseerden zich een beetje.Marktaandelen Bron: BLE

Bron: BLE

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.