Paul Van de Mierop, Den Berk Délice:

"Telen op afspraak bevalt veel beter dan dagmarkt"

Tholen - De tomatenmarkt verliep tot begin deze week vrij moeizaam, maar gisteren kwam er een kentering. "Voor de tros gaat alles weer boven de euro en ook de specialties doen het weer beter", vertelt Paul Van de Mierop van Den Berk Délice. "Gelukkig hebben wij zelf niet zo veel last van de dagmarkt als het gaat over specialties, omdat we steeds meer op afspraak telen voor deze producten. Sinds dit jaar zetten we ons daar nog meer op in, zowel bij tros als specialties en het bevalt een stuk beter dan telkens die toestanden met wisselende prijzen. Je bent dan minder afhankelijk."Leuke vormen en kleuren onder belichting
Het is winter en bij Den Berk Délice is het weer tijd voor de belichte teelt. "We blijven het hele jaar in productie en zijn weer van start gegaan met tomaten onder belichting. We doen ook enkele proeven met nieuwere rassen zoals Heirloom en Sweetelle, de specialties met speciale vormen en kleuren. Deze hebben we gedurende het jaar ook geteeld en nu kijken we hoe ze het onder belichting doen."
De hoofd focus voor de winter blijft wel onze Miss Perfect. Voor dit ras zijn we verdrievoudigd in de belichting. Ook met Juanita zijn we licht uitgebreid."

Massaal product uit het zuiden
Op het gebied van specialties neemt de concurrentie uit het zuiden jaarlijks toe. "Spanje en Marokko hebben een grote productie en je merkt wel dat dit op de markt drukt. Dit jaar was het wel extreem. Normaal komen de tomaten geleidelijk vanaf week 42 op de markt, maar nu hadden de zuidelijke landen last gehad van de warmte en kwamen ze pas rond week 45/46 aan. Er was toen massaal product op de markt en het duurt even eer dat weg is. Nu is de rust weer wat weergekeerd."
 
Voor meer informatie:
Den Berk BVBA
Berkelaar 10
BE 2330 MERKSPLAS
T +32(0)14 40 72 40
F + 32(0)14 40 72 49
info@denberk.be
www.denberk.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.