Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Meer Marokkaanse courgettes en tomaten naar EU

Volgens het laatste rapport van de Prices and Markets Observatory of the Council of Agriculture, Fisheries and Rural Development of Andalusia nam de Marokkaanse export van courgettes en tomaten naar de Europese Unie in de eerste drie weken van november toe, zonder exacte details over de prijzen. 

Het volume van de Marokkaanse export van tomaten naar de EU bedroeg in week 46 3.697 ton, terwijl in week 47 het volume verdubbelde tot 6.468 ton. "In november wordt de export geraamd op 18.664 ton, 18% meer dan in dezelfde periode van het vorige jaar," verduidelijkt het rapport. De courgette-export bedroeg in week 46 1.128 ton, terwijl een week later deze hoeveelheid steeg naar 1566 ton. In november exporteerde Marokko tijdens de eerste drie weken van de maand een volume van ​​3.697 ton; een stijging van 4% ten opzichte van het vorige seizoen.

Als het gaat om de huidige situatie van prijzen en volumes bij oorsprong blijkt uit het rapport blijkt dat de omvang van de productie is toegenomen. Dit is een gegeven dat zeker van invloed is zijn op de prijzen. Volgens de gegevens van verschillende veilingen in de provincie Almeria liggen de gemiddelde prijzen momenteel, zowel voor courgette als aubergine, respectievelijk tussen 1,50 en 1,05 euro.

"Goed en slecht"
Met uitzondering van komkommers en tomaten, waarvan de gemiddelde prijzen respectievelijk 15% en 20% lager liggen, worden voor de belangrijkste groenten en fruit uit Almeria hogere prijzen betaald dan in dezelfde periode van vorig jaar. 

De recente prijsdaling van paprika's, als gevolg van de aanzienlijke stijging van het aanbod, heeft de gemiddelde waarde verminderd in vergelijking met die van vorig seizoen. De prijs staat echter nog steeds 16% boven seizoen 2014-2015. Aubergines noteren een gemiddelde stijging van 15%, terwijl de prijzen voor courgettes 40% hoger liggen dan vorig seizoen.

Bron: Ideal

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.