Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
minder onderscheppingen black spot

Recordexport Zuid-Afrikaans citrus, 40% naar EU

Door de verbetering op het gebied van risicobeheer profiteren Zuid-Afrikaanse exporteurs van de voordelen nu de black spot in de citrussector begint te verdwijnen. Citrustelers exporteerde dit seizoen een record van 118 miljoen dozen. In het voorgaande jaar exporteerde Zuid-Afrika 113 miljoen dozen.

CEO van de Citrus Growers Association, Justin Chadwick, stelde afgelopen maandag dat hij hoopte op verbeteringen, leidend tot 65,9 miljoen aan inspectiekosten per jaar, uitgevoerd door EU-ambtenaren in de Oost-Kaap, Mpumalanga en Limpopo. Citrustelers zijn hard bezig om de fytosanitaire commissie van de EU gerust te stellen. Volgens Chadwick zal de EU bij de review van 2015 positief gestemd zijn. 

In totaal zijn dit jaar 15 onderscheppingen: een daling van 28 in 2014 en 35 in 2013, aldus Chadwick. De sector exporteert 600.000 ton naar Europa en genereert 592 miljoen euro met de globale export, daarvan is 263 miljoen euro afkomstig van de EU. Dit vertegenwoordigt 40% van de citrusexport van de Zuid-Afrika.

Bron: bdlive.co.za
Publicatiedatum: