Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen Israëlisch grapefruit omlaag

Twee weken terug verliep de omzet van Israƫlische grapefruit goed in Europa en waren de prijzen sterk. Maar sindsdien zijn de prijzen gedaald wegens het groter wordende aanbod van fruit uit concurrerende landen."De markt is totaal gestopt," zei Oron Ziv van Befresh Europe. "De markt zit nu vol met grapefruit uit alle gewoonlijke regio's, zoals Spanje, Turkije en Florida. Daarnaast neemt, zoals gewoonlijk in november, de consumptie van grapefruit af." Dit zijn de twee zwaarste maanden om grapefruit te verkopen, maar Oron hoopt dat de zaken beter gaan na december.

"Alles liep heel mooi," zei hij. "Maar nu is het moeilijk om grapefruit te verkopen, vooral met kleinere maten." Sweeties deden het beter, hoewel ook daarvan de prijzen in de afgelopen weken omlaag zijn gegaan. Oron schreef dit toe aan het feit dat de markt nog niet zo verzadigd is met Sweeties.

De verschepingen van rode pomelo's zijn gestopt en de verschepingen van witte pomelo's worden opgevoerd. De export van Minneola zal in december beginnen. Omdat volgens trends in het verleden de verkoop van citrus rond januari doorgaans toeneemt, is Oron optimistisch. "Het grapefruitseizoen zal beter worden in het nieuwe jaar. Dit zijn alleen maar twee zware maanden." 

Voor meer informatie:
Oron Ziv
BeFresh Europe Ltd.
Tel: +972 4 6191736
Email: [email protected]
Publicatiedatum: