Introductie eerste rode bewaarui met meeldauwresistentie

Tijdens het goedbezochte uiensymposium, georganiseerd door uien- en sjalottenspecialist De Groot en Slot, is een unieke Rijnsburger ui geïntroduceerd.In navolging van de 10 jaar geleden geïntroduceerde meeldauwresistente ui Hylander is nu tijdens het 60-jarig jubileum weer een unieke introductie aangekondigd. Samen met de onderzoeks- en veredelingsafdelingen van partner Bejo Zaden hebben de veredelingsspecialisten van De Groot en Slot hard gewerkt aan een meeldauwresistente rode ui voor het Rijnsburger teeltgebied. Deze introductie is uniek omdat er voor het Rijnsburger teeltgebied momenteel nog geen rode ui op de markt is die meeldauwresistentie in zijn genen heeft. Het ras is volop in productie. In 2016 zal het te zien zijn op de demovelden in Nederland. De eerste praktijkervaringen zullen in het teeltjaar 2017 bekend zijn. Met deze ontwikkeling spelen Bejo en De Groot en Slot in op het toenemende bewustzijn van de hedendaagse consument. De consument stelt de reductie van gewasbeschermingsmiddelen bij de productie van voedingsgewassen steeds meer als voorwaarde.

De lancering van dit unieke ras werd gedaan door de fytopathologe Allium van Bejo, Heleen Bukman, sterk betrokken bij de ontwikkeling van deze noviteit, en door verkoopleider Jaap Jonker van De Groot en Slot. Hij mag samen met zijn collega's dit mooie product de komende jaren in de markt zetten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.