Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Texas Rio Red-grapefruit is zoeter

David Krause van Wonderful Citrus geeft aan dat de verscheping van Sweet Scarlett-grapefruit onlangs is begonnen. Het bedrijf teelt op 4.000 hectare de Rio Red-grapefruitvariƫteit in de Rio Grande-vallei in het zuiden van Texas. "We verwachten dat de opbrengst van dit jaar gelijk zal zijn aan het jaar ervoor," zegt David.

De jongere generatie voor je winnen
"Het is het tweede jaar voor het Sweet Scarlett-merk en de ontvangst is geweldig geweest. De retailsector is erg blij, nu we een citruscategorie promoten die in verval was," aldus David. "De consument is de grapefruit vergeten. Wij stimuleren bewustzijn en proberen de consument terug te winnen. Dit is een langzaam proces, maar we werken er hard aan om de consument terug te brengen en om de jongere generatie deze gezonde citrusvariƫteit in hun voedingspatroon te laten opnemen." De oudere generatie wordt traditioneel gezien als de consument van grapefruit, maar het Wonderful-bedrijf is gefocust op het bouwen van een nieuwe doelgroep.Toenemende volumes in de komende jaren
De resultaten van consumentenonderzoek laten David geloven dat de Texas-grapefruit de beste kwaliteit heeft. "Het heeft een dieprode kleur een hoge brixwaarde en is erg sappig. Dit geeft het een compleet ander smaakprofiel en daarom gaan we door met investeren in deze sector," zegt David. In de komende drie of vier jaar zal Wonderful per jaar 400 tot 600 hectare bijplanten. Dit zullen combinaties van grapefruit en sinaasappelen zijn. Net als Florida is Texas in de vroege stadia van het bestrijden van citrus-greening. "Het is vroeg en we werken er hard aan om het binnen perken te houden. Ondanks deze ontwikkeling blijven we investeren omdat we in staat willen zin om aan de vraag van de consument tegemoet te komen."

Voor meer informtie:
David Krause
Wonderful Citrus
Tel: (+1) 661-720-2400
Publicatiedatum: