Daniel Schury, Franz Schmitt GmbH & Co:

"Duitsland over op Zuid-Europese komkommers"

Het Duitse komkommerseizoen loopt langzaam ten einde. Dit is ook bij de Duitse groothandels te merken. Daniel Schury is directeur van 'Franz Schmitt GmbH & Co. KG', gevestigd in de Großmarkt München, en legt uit: "Het aanbod aan Duitse, Belgische en Nederlandse komkommers neemt momenteel merkbaar af. Importwaren ziet men steeds meer."


Daniel Schury, directeur van FRANZ SCHMITT GMBH & CO . KG

De komkommers worden momenteel uit Spanje en Griekenland geïmporteerd. De toevoer uit het Middellandse Zeegebied valt echter nog niet al te groot uit. "Het aanbod is momenteel wat beperkt", aldus de groothandelaar. "Het aanbod uit Spanje is nog niet al te groot en de Griekse offertes zijn qua smaak nog niet optimaal."

Het afgenomen aanbod doet echter geen afbreuk aan de constante vraag naar komkommers. "De vraag is nog steeds goed", zegt Daniel. "Ook de prijzen vertonen een stijgende tendens."

Dit bevestigt ook de markt- en prijswaarneming van week 42 van het BLE (zie onderstaande tabel). Over het algemeen is er bij bijna alle formaten een prijsstijging ten opzichte van de voorgaande week op te maken. Alleen bij grote komkommers is er een prijsdaling herkenbaar.


Bron: BLE

Het bedrijf Franz Schmitt vertegenwoordigt de tuinbouwcentrale Main-Donau eG op de Großmarkt Münchnen. Het groothandelsbedrijf is sinds 1970 in de Großmarkt gevestigd en heeft zich vooral op de handel met Duitse groenten gespecialiseerd. Met een mengeling van enthousiasme, kennis en frisse ideeën probeert het team van Franz Schmitt steeds om elke wens van de klant te vervullen.


Daniel Schury
FRANZ SCHMITT GMBH & CO . KG
Schäftlarnstraße 10, 81371 München
Tel. +49 (0) 89 7 67 36 33
daniel.schury@franz-schmitt.de
www.franz-schmitt.de

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.