Situatie bij Duitse groothandelsmarkten

Duitsland: paprikaprijzen lopen zeer uiteen

Frankfurt
Bij de paprikaprijzen ging de achtbaanrit ook in week 42 weer verder, in het bijzonder bij de Belgische en Nederlandse partijen. Alles tussen 7,- en 14,50 € per verpakking van 5 kg was mogelijk. Spaanse paprika's werden nog steeds het goedkoopst aangeboden. Rode en gele puntpaprika's uit Hongarije in een 500 gram verpakking en de iets duurder geworden Turkse importen stonden als alternatief klaar.


Gemiddelde prijzen van paprika in 2015 Bron: BLE

Hamburg
Het nog steeds dominerende aanbod aan paprika's uit Nederland en Turkije kreeg flinke concurrentie uit Spanje en Marokko. Dat zorgde voor prijsverlagingen: uitsluitend de prijzen van rode paprika's uit Turkije bleven stabiel. Bij opgeslagen voorraden met toenemende houdbaarheidsproblemen tendeerden de prijzen onvermijdelijk naar beneden.


Gemiddelde prijzen rode paprika in week 42 Bron: BLE

Keulen
Het Nederlandse aanbod was nog steeds voldoende om de handel van voldoende paprika's in alle kleurvarianten te voorzien. Bij de prijzen was er nog steeds sprake van dagelijkse schommelingen. De overwegende tendens ging echter licht naar boven. Turkse paprika's speelden in Keulen slechts een ondergeschikte rol.


Gemiddelde prijzen groene paprika in week 42 Bron: BLE

München
Het totale aanbod viel niet zo groot uit en bestond voornamelijk uit Nederlandse en Spaanse leveringen. De beperkte leveringen uit Polen en klasse II partijen uit Zuid-Duitsland die in toenemende mate op de markt komen, droegen niet wezenlijk bij aan het oplossen van het probleem. Bij de prijzen was er dan ook sprake van een vastere tendens, uitgezonderd bij de groene paprika's. Partijen met kegelvormige gele paprika's uit Hongarije kwamen niet meer op de markt.


Gemiddelde prijzen gele paprika in week 42 Bron: BLE

Berlijn
Het aanbod aan rode en gele paprika's uit Nederland, Spanje en Polen was niet voldoende om aan de vraag te voldoen. Deze paprika's werden dan ook succesvol iets duurder aangeboden. Het aanbod aan groene varianten van dezelfde oorsprong was daarentegen groot, waardoor de prijzen van de vorige week verlaagd moesten worden. De prijzen van groene paprika's uit Turkije bleven op het bestaande niveau, die van rode paprika's uit Turkije daalden.


Paprika in 2015 Bron: BLE

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.