VS: Weinig gele en rode paprika's

Het aanbod van groene paprika uit Californië is gestegen naar normale niveaus, nu de productie zich verplaatst naar woestijngebied. De volumes rode en gele paprika's blijven klein.

"Het paprikaseizoen aan de Central Coast en in Northern California is bijna voorbij," zegt Miek Aiton van Prime Time Produce. "De kwaliteit verslechtert en de markten reageren hierop." De volumes van de groene variant zijn groter dan die van de andere kleuren, omdat een groot deel van de teelt naar woestijngebieden is verhuisd. "De gele, rode en mini-paprika's hebben dit jaar veel te verduren gehad. We wachten nog op de oogst uit nieuwe gebieden," zegt Aiton. "De paprika's uit beschermd gebied in Mexico komen nog op de markt, dus het volume zal nog enigszins toenemen. Maar de productie van paprika's uit het open veld zal een aantal weken stilstaan. Het kleine aanbod leidt tot hoge prijzen." Op 20 oktober lag de prijs voor een doos extra grote groene paprika's uit de Coachella Vally tussen de $18,95 en $20,95 (€16,70-18,45).

Steeds populairder
De vraag naar paprika is de afgelopen jaren gestegen. Als reactie hierop nam ook het areaal in Californië toe. Vooral snack-paprika's en kleine puntpaprika's zijn populair.

"Er zijn veel nieuwe smaken en rassen die de vraag stimuleren," vertelt Aiton. "De nieuwe soorten hebben allerlei verschillende formaten en kleuren, maar de belangrijkste rassen blijven groot en hoekig. Je vindt paprika's overal, zowel vers als verwerkt. In het schap voor diepvriesmaaltijden vind je bijvoorbeeld geen enkel product waar geen paprika in zit."

Voor meer informatie:

Mike Aiton
Prime Time Produce
+1 760 399 4166

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.