"Een behoorlijk paprikaseizoen was hard nodig"

Tholen - Het paprikaseizoen loopt ten einde. BelOrta verwacht nog enkele weken wat aanvoer te hebben. "Nog maximaal twee weken en dan is het helemaal over", vertelt Bruno Vuerinckx, paprikaspecialist van de veiling. Volgens hem is het opvallend dat de paprika het in deze maand oktober stukken beter heeft gedaan dan vorige jaren.Behoorlijk niveau
Hij geeft aan dat Spanje dit najaar enkele weken later op de markt was vanwege teelttechnische problemen. "Daar hebben onze telers van geprofiteerd. In voorgaande jaren was er in oktober bijna altijd sprake van zwakke prijsvorming en nu zijn ze op een behoorlijk niveau gebleven. De rode bijvoorbeeld wordt momenteel voor rond de 1,80 verkocht. Dat is netjes."

Hard nodig
Terublikkend op het seizoen valt het Bruno op dat er met name in het begin sprake was van hele hoge prijzen. "Er was toen ook minder aanvoer en dat liep samen met promotie-acties in Duitsland. Dat heeft de prijs de hoogte ingeduwd. We zeggen nog geen 'wow', maar al met al is het geen slecht seizoen geweest voor paprika. Een goed seizoen was trouwens wel hard nodig. De voorgaande jaren was het regelmatig huilen met de pet op." Ook de puntpaprika heeft het goed gedaan. "Bij deze variëteit is de markt wat stabieler dan bij de gewone paprika. De prijs is dit seizoen niet extreem weggezakt, een fenomeen wat je andere seizoenen wel ziet bij aanvoerpieken."

Tot dusver verkocht BelOrta ongeveer 16.000.000 kg paprika's waarvan 8.000.000 kg rood. Dit aantal zorgt ervoor dat paprika in de top vijf van groenten van BelOrta staat.

Voor meer informatie:
Bruno Vuerinckx +32 (0)15/565.316
bruno.vuerinckx@belorta.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.