Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse exporteurs verlengen citrusseizoen naar 11 maanden

De voorzitter van de Nationale Citrusraad (UTK), Kemal Kacmaz, meldt dat het doel is dat rond 2023 $3,5 miljard (€ 3,07 miljard) aan citrusexport wordt gegenereerd. "We zijn begonnen te werken aan het vergroten van het exportseizoen van 5 maanden naar 11 maanden," zei hij.

Tijdens het oogstfestival voor mandarijnen in het Edemli-district van Mersin, analyseerde Kacmaz de doelen met betrekking tot de citrusexport. Hij meldt dat citrus de belangrijkste subgroep voor AGF-export is. "Jaarlijks wordt Bijna $1 miljard (€880 miljoen) aan citrus geëxporteerd. Ons doel is $3,5 miljard met 2023. In overeenkomst met het strategische plan dat is opgesteld door de Turkse exporteursvereniging, willen we ons werk uitvoeren volgens dit plan, met alle aandeelhouders in citrus," zei hij. "We willen het exportseizoen verlengen met tot 11 maanden."

Kacmaz legt uit dat werk wordt uitgevoerd om het seizoen niet langer begrensd te laten zijn tot 5 maanden. "In dit opzicht zijn onze Citrus-promotiegroep, het onderzoeksstation voor glastuinbouw Alata, het West Mediterranean Research Institute en de landbouwuniversiteit van Cukurova bezig met het uitvoeren van onderzoek voor de uitbreiding van het seizoen. We hebben momenteel een project van 5 jaar geïmplementeerd. Met een seizoen van 11 maanden zullen we in staat zijn om de hele wereld citrusproducten aan te bieden. Soortgelijk onderzoek wordt uitgevoerd voor het opvoeren van de citrusexport om te zorgen voor een netto invoer van buitenlandse valuta. Ik geloof dat de citrusexport zal blijven groeien in de komende jaren. In lijn met wat we willen van de wereldmarkt zal de marktgerichte productie doorgaan," zegt hij.

Wereldwijde spelers

"Turkse telers produceren en exporteren nu heel bewust," zegt Kacmaz. "We zijn nu wereldwijde spelers. Het meest concrete voorbeeld is dat in 2020 de veertiende Global Citrus Conference in ons land gehouden wordt, in Mersin. We verwachten deelnemers uit 60 landen. Dit bewijst dat Turks citrus een wereldwijde speler is geworden."

Geen problemen wat betreft kwaliteit

Kacmaz gaf ook commentaar over de verwachte kwaliteit van dit jaar. "Het exportseizoen begon op 28 september. Onze producten bereiken nu de markten. Er zijn in het geheel geen problemen wat betreft kwaliteit. Natuurlijk hebben we wat cyclische problemen. De devaluatie van de roebel in Rusland en het vervoeren van export naar landen is problematisch wegens de situatie met onze buren. Als deze problemen aflopen, zal de citrusexport op gang komen en zal dan op deze manier toe blijven nemen."

Bron: milliyet.com

Publicatiedatum: