Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Buien verwoesten uienoogst Nashik

Voorafgaand aan de moesson heeft hevige regenval vrijdagavond duizenden tonnen uien verwoest en een even zo groot deel van de oogst ernstig beschadigd. De zware regen verpletterde 13 uienloodsen, vele voertuigen en overige gewassen. Het begon 's avonds te regenen toen de meeste telers en kooplieden uienvoorraden aan het laden waren. Door het plotselinge slechte weer liepen de voorraden buiten onder water, terwijl uien chawls (speciale loodsen) instortten op de resterende voorraad. Dit heeft tot nog onbekende verliezen geleid.

Met minder voorraad voor handen was de uienprijs zaterdag hoog in Lasalgon. Tot aan de middag verhandelde men een totaal van 8.255 kwintalen uien. De maximumprijs was Rs 1,868 (€ 26,87), de minimumprijs Rs 700 (€ 10,07) en de gemiddelde prijs bedroeg Rs 1,500 (€21,57) per kwintaal (100 kilo).

De Indiase Nationale Coöperatieve Marketing Federatie Ltd (NAFED) heeft 95 kwintaal in weten te kopen tegen de huidige marktprijs. "De uien, die kunnen worden opgeslagen, zijn van de Unhal variëteit. Door dit soort natuurrampen raken de voorraden hiervan uitgeput, wat leidt tot mogelijke tekorten tijdens het Diwali seizoen en ook de prijs zal stijgen," vertelt Sandubhai Shaikh.

NAFED is gestart met het opkopen van uien op de vrije markt om zo voorraden voor de overheid aan te leggen en de prijs te stabiliseren. De overheid is van plan om 10.000 ton uien op te kopen, maar de opslag hiervan kan mogelijk problemen gaan geven, omdat NAFED in Lasalgaon slechts een opslagcapaciteit heeft van 2.500 ton. Bovendien vereisen de bolgewassen een goed geventileerde opslagplaats, aangezien ze door vocht of hitte gemakkelijk bederven.
Publicatiedatum: