Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Onderhandelingen China-Brazilië bedreiging voor Argentijnse knoflooktelers"

De knoflookteelt is een belangrijke tuinbouwactiviteit in de Argentijnse provincie Mendoza, maar de sector staat voor een onzekere toekomst. De mogelijkheid dat China een handelsovereenkomst met Braziliƫ sluit, vormt een directe bedreiging, vooral als de antidumping-overeenkomst, die de telers van Mendoza beschermt tegen de lagere prijzen van het Chinese product, niet wordt vernieuwd.

In 2023 is het knoflookareaal in Mendoza licht gegroeid en de sector is optimistisch over een toename van de export, zolang de macro-economische situatie stabiel blijft. De zorg richt zich echter op de risico's die de lokale sector zou lopen als de antidumping-maatregel afloopt en de import van Chinese knoflook tegen concurrerende prijzen op de Braziliaanse markt, de belangrijkste exportbestemming van de knoflook uit Mendoza, wordt toegelaten.

Momenteel genieten de knoflooktelers in Mendoza van een gunstige wisselkoers, maar de onzekerheid over de nabije toekomst veroorzaakt angst in de sector. Volgens het meest recente rapport van het Instituut voor Plattelandsontwikkeling (IDR) domineert knoflook niet alleen de tuinbouwareaal in de regio, maar is het ook prominent aanwezig op de exportmarkten en kent het een lange verkoopperiode, dankzij de lange houdbaarheid van het product na de oogst.

Dit scenario benadrukt het belang van handelsbeschermingsmaatregelen die de concurrentiepositie van de knoflook van Mendoza op de internationale markt waarborgen, vooral tegenover giganten als China, waarvan de productiecapaciteit en de lage prijzen een constante uitdaging vormen voor de Argentijnse telers.

Bron: diadelsur.com

Publicatiedatum: