Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische asperges zijn nog een nicheproduct

Gekeken naar het teeltgebied is de asperge de belangrijkste groente in Duitsland. De asperge neemt namelijk bijna één vierde van het totale vollegrondsareaal in beslag (22%), meldt de Duitse website Proplanta.de. Daarna volgden afgelopen jaar met grote afstand uien en wortelen, zo blijkt uit cijfers van het Duitse Bureau voor de Statistiek.

Op bijna één tiende van het Duitse vollegrondsareaal wordt biologisch geteeld. De bio-variant van de asperge is echter nog een nicheproduct, want op slechts vijf procent van het totale Duitse aspergeareaal wordt biologisch geteeld. Volgens marktdeskundige Michael Koch ligt dit eraan dat het momenteel nauwelijks lukt om voor biologische asperges een meerprijs te vragen, wat echter wel nodig is om biologische teelt lonend te maken. Bovendien wordt zo'n 40% van de asperges in Duitsland via weekmarkten of de directe verkoop verkocht, bijvoorbeeld in boerderijwinkels. Beide verkoopkanalen geven de consument veel vertrouwen, ook zonder een speciaal kwaliteitslogo.

Publicatiedatum: