Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dubai importeert 11.000 ton AGF-producten per dag

Dubai importeert momenteel ongeveer 11 duizend ton groenten en fruit per dag. 30 tot 40% hiervan wordt gereëxport naar buurlanden. Dit werd bevestigd tijdens een bijeenkomst door het ministerie van economische zaken met de toonaangevende leveranciers van de Al Aweer-markt in Dubai.

Volgens de leveranciers hebben zowel de daling van de wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar als de lagere olieprijs de import uit EU-landen gemakkelijker gemaakt. Zo worden bijvoorbeeld aardappelen geïmporteerd uit Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De kosten voor de invoer van sommige fruitsoorten, zoals appelen en sinaasappelen, zijn gedaald met bijna 30%.

Dr. Hashim Al Nuaimi, directeur van de afdeling consumentenbescherming van het ministerie van economie, had ook een ontmoeting met de toonaangevende groenten- en fruitleverancier in Dubai. De twee partijen spraken over verschillende manieren om de samenwerking tussen het ministerie en leveranciers te verbeteren. De nadruk lag daarbij op de noodzaak om marktstabiliteit te behouden en te voorkomen dat de grondstoffenprijzen te hoog worden. Dit geldt vooral voor de periode van de Ramadan.

Er zal veel moeite worden gedaan om de prijzen van de meest gevraagde groenten- en fruitrassen te handhaven tijdens de Ramadan. Leveranciers verhogen hun import om de levering van alle basisproducten te waarborgen.

Publicatiedatum: