Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Broccolini wint aan populariteit

De broccolini wint aan populariteit door een groeiende vraag naar gezonde en veelzijdige groene groenten die gemakkelijk in verschillende gerechten te gebruiken zijn. "De vraag naar de broccolini van ons merk Andy Boy is het grootst in het oosten van de Verenigde Staten en Canada, maar we zien ook groei op andere plekken in de VS", zegt Claudia Villalobos van het bedrijf D'Arrigo Brothers. "In het oosten van beide landen wonen veel Italiaanse families, die traditioneel grote consumenten zijn van de broccoli rabe". De broccolini is het populairste product van de D'Arrigo Brothers en wordt gewoonlijk verkocht in bossen van 500 gram.



Een veelzijdig product
De vraag naar de broccolini is gestegen. Vroeger werd de groente vooral in de herfst geconsumeerd maar nu het hele jaar door. "Gewoonlijk verviervoudigde de vraag rond Columbus Dag in oktober. De broccoli rabe is een zeer veelzijdig product met een sterke smaak. Nieuwe en andere kooktechnieken geven de groente een mildere smaak, hierdoor wordt de broccoli in nieuwe gerechten gebruikt, zoals salades, lasagnes en smoothies".

"Er is veel aanbod op het moment. Tussen maart en november telen wij in de Salinas Valley en in de winter in de Imperial Valley. Hierdoor kunnen wij de groente het hele jaar door leveren". D'Arrigo Brothers heeft zijn eigen gepatenteerde variant en kan daarmee het hele jaar door een consistente smaak en kwaliteit leveren.
 

Broccolini campagne
D'Arrigo Brothers investeert in een campagne om de groente bekender te maken. Hiervoor helpen koks en food bloggers helpen mee met het verzinnen van nieuwe recepten. D'Arrigo Brothers is een familiebedrijf. De familie komt uit Siciliƫ. Dit jaar viert het bedrijf haar 95ste verjaardag.

Claudia Villalobos
D'Arrigo Brothers
Tel: (+1) 831-455-4315
cvillalobos@darrigo.com
www.andyboy.com
Publicatiedatum: