Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste oranje paprika’s traditiegetrouw naar Huis van Oranje

Vrijdag 13 maart hebben Alex Zwinkels en Theo van Wingerden hun eerste oranje paprika's van hun oogst 2015 aangeboden aan Koning Willem Alexander en Koningin Máxima bij Paleis Noordeinde in Den Haag. Daarmee is een jarenlange traditie ook dit jaar weer doorgezet.


Oranje paprikatelers Alex Zwinkels en Theo van Wingerden bieden de oranje paprika's aan bij paleis Noordeinde en nodigen het Koningspaar van harte uit om de teelt van oranje paprika met eigen ogen te komen zien in hun kassen

Met passie geteeld
Voor de teelt van oranje paprika is vakmanschap en passie vereist.
Net als Koning Willem Alexander zijn oranje paprikatelers ook erg actief op het gebied van watermanagement. De Nederlandse oranje paprikateelt is voorzien van een gesloten (regen)waterkringloop zodat elke plant voldoende water en voeding krijgt en het milieu niet wordt belast.

Lekker en gezond
Oranje paprika is bovenal lekker. Het is de zoetste paprika, lekker uit het vuistje (ook voor kinderen), lekker in warme gerechten en kleurrijk in salades. Bovenal ook rijk aan vitamine C en, heel bijzonder, ook rijk aan luteïne en zeaxanthine. Dit zijn stoffen die goed zijn voor de ogen. Oranje paprika is een superfood en kan de hele dag door gegeten worden. Dat maakt oranje paprika tot de ideale, gezonde snack.

Publicatiedatum: