Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuw: de babypaprika

BelOrta veilt eerste rode paprika van het jaar

Vandaag werd bij BelOrta de eerste rode paprika van het jaar geveild. De rode paprika's werden geteeld door BVBA Stannuco te Wommelgem. Deze primeur werd verkocht aan NV Guy De Winne aan € 2,78/kg voor 5 dozen van 5 kg.

Vorig jaar verkocht BelOrta ongeveer 13.000.000 kg paprika's waarvan 6.200.000 kg rood. Dit aantal zorgt ervoor dat paprika in de top 5 van groenten van BelOrta staat. In 2015 is er voor de rode paprika een areaaluitbreiding voorzien van +40%, voor de gele paprika +10% en voor de groene paprika +13%. Ook bij de paprikaspecialiteiten zijn er nieuwigheden en areaaluitbreidingen. Dit zorgt ervoor dat 40% van alle paprika's, in 2015 verhandeld via de Belgische veilingen, afkomstig zal zijn van BelOrta.


Philiep Willems (links) en koper Guy De Winne

Over paprika
Paprika behoort tot de vruchtgroenten, is rijk aan vitamine C en is beschikbaar in verschillende kleuren. De rode, gele en oranje varianten zijn volrijpe paprika's met een zoete smaak. De groene paprika's zijn iets scherper voor de smaakpapillen. Naast de courante paprika's beschikt BelOrta ook over specialiteiten zoals Corno di Toro, piccantina en baby paprika.

Corno di Toro
Corno di Toro is beter gekend als zoete puntpaprika. Deze van oorsprong Turkse groente heeft een lange grillige vorm, een lengte van 20 cm en weinig zaadlijsten. Zoals de naam al zegt heeft de puntpaprika een zoete smaak. Je kunt deze paprika zowel rauw, gekookt of gegrild op de BBQ eten maar ook gevuld is de zoetepunt heel lekker.

Piccantina

Piccantina is een scherpe Spaanse peper in het rood, groen, oranje of geel. De vruchtlengte van de Piccantina is ongeveer 13 cm en het vruchtgewicht is ongeveer 12 cm. Het is een uitstekend vrucht voor een pikante saus.

Baby paprika
Baby paprika is de nieuwste 'paprika specialty' van Belorta. Deze mini variëteit is vanaf april beschikbaar, heeft een stukgewicht van 30-35gr en is verkrijgbaar in rood, geel en bruin.

Publicatiedatum: