Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
F. lli Cerrato

Wortelenafzet verloopt traag

De wortelenverkoop verloopt traag in Italië, omdat de prijzen bij de boer stijgen terwijl de verkoopprijzen dalen. "Het lijkt erop dat de retailers geen rekening houden met de gevolgen voor gezonde bedrijven als de prijs te laag is," zegt Loreto Cerrato van F. lli Cerrato.



Wortelen komen uit verschillende gebieden, afhankelijk van het seizoen, ras of type verpakking. F. lli Cerrato werkt samen met producenten in Rome, Latina, Chioggia en Sicilië. Bovendien worden de meeste wortelen geleverd met bladeren geïmporteerd uit Duitsland.

Types of processing
 - Click here to enlarge


Prijzen in 2014 waren verschrikkelijk, maar de kwaliteit was uitstekend. "We hopen dat alles beter zal zijn in 2015." Vorig jaar heeft het bedrijf 100.000 trays 1 kg-pakket, 80 duizend 700-800g, 50.000 500g, 150 duizend trays losse wortelen en 200 duizend trays wortelen met bladeren verhandeld.


"Onze belangrijkste binnenlandse bestemmingen zijn versmarkten in Sicilië, Calabrië, Apulië, Campanië, Lazio, Emilia-Romagna, Veneto en Lombardije. We exporteren ook naar Duitsland, Moldavië en Hongarije." 

Loreto stipt ook nog een ander probleem aan dat de sector treft: "Artikel 62 van wetsbesluit 1/2012 bepaalt dat bederfelijke goederen binnen 30 dagen moeten worden betaald na de uitreiking van de factuur, maar dat is niet wat er gebeurt. Onze beste klanten betalen na 60 dagen en retailers pas na minimaal 90 dagen."



Naast wortelen produceert en verkoopt F.lli Cerrato ijsbergsla, andijvie en witlof.

Contact:
F.lli Cerrato Srl

Centro lavorazione e vendita
Via S.Valentino
84087 Sarno (SA) - Italy
Tel.: (+39) 081966525
Fax: (+39) 0815137403
Email: f.llicerrato@virgilio.it / f.llicerrato@libero.it
Web: www.fratellicerratosrl.it
Publicatiedatum: