Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees van den Bosch Freeland:

"Meeste vollegrondsgroenten lauw-duur"

Tholen - Voor positief nieuws moet je momenteel niet bij Kees van den Bosch van Freeland zijn. "De verkoop van vollegrondsgroenten verloopt dramatisch. Er is weinig lol aan. De eerste week van het jaar ging de afzet nog redelijk vlot, maar daarna is het alleen bergafwaarts gegaan. De prijzen zijn over het algemeen redelijk hoog, maar het is allemaal verschrikkelijk lauw-duur. Nu is het in de week voor en van de Fruit Logistica nooit zo wild, hopelijk trekt volgende week de markt weer aan."

"De bloemkoolprijzen liggen redelijk hoog. Franse bloemkool wordt voor 9-11 euro verkocht en ook de Spaanse bloemkool, waarbij er vrij veel tekorten waren, wordt rond de 8,50-9 euro verkocht. De broccoli daarentegen is met een prijs van 5-6 euro per doos aan de korte kant. Voor de wortelen komt er regelmatig een centje bij. De peenprijs ligt nu tussen de 17 en 20 cent", vervolgt Kees.

"Er was even een tekort aan Spaanse ijsbergsla wat resulteerde in prijzen van 8-10 euro, maar een paar dagen later lagen de prijzen alweer op het niveau van 5-6 euro. De prijs van prei is met een niveau van 30-35 cent nog altijd dramatisch. Daar zou een sanering moeten plaatsvinden, maar met name vanuit Belgiƫ komt er veel product op de markt van familiebedrijven die het blijkbaar lang uithouden", vertelt de vollegrondsgroentenhandelaar.

"De Russische boycot zal van invloed zijn op de vollegrondsgroentenafzet, maar ook het weer heeft nog niet zo meegezeten. Een flinke vorst zou daar verandering in kunnen brengen, maar voorlopig zit een Elfstedentocht er nog niet in", besluit Kees.

Freeland is exposant op de Fruit Logistica, Hal 1.2, stand D-05.

Voor meer informatie:
Kees van den Bosch
Freeland B.V.
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
0591 670570
06 51406694
kees@freeland.nl
www.freeland.nl