Hoogstraten: ca 15 ha specialties onder belichting

Op maandag 8 december start de belichte teelt tomaat bij Veiling Hoogstraten. De volgende segmenten zijn vanaf week 50 onder belichting beschikbaar:

- Cherrystar (variëteit Juanita)
- Miss Perfect (variëteit Axiany)
- Princess (variëteit Merlice)
- Ministar (variëteit Brioso)
- Gele cherry (variëteit SummerSun)
- BlackBerry
- Gusto (variëteit Goetine)
- Toma D'or (variëteit Rivolo)
- Torrito (variëteit Sunstream)

Den Berk, Luc Beirinckx, Stoffels bvba, Den Breyn en Rovak hebben allemaal fors geïnvesteerd in lampen op hun bedrijf en zullen deze winter belichte tomaten produceren.Met ongeveer 31ha belichte teelt is er continu productie en heeft Veiling Hoogstraten onafgebroken aanvoer van tomaten. Ongeveer de helft van het areaal belichte teelt zijn specialties. De andere helft zijn standaard trostomaten.Veiling Hoogstraten zet vanwege de toenemende vraag naar kwaliteitsvolle producten tijdens de winterperiode volop in op belichte teelt. Dit jaar zal een mooi volume tomaten beschikbaar zijn tijdens het winterseizoen. Belichting biedt flexibiliteit met een constante kwaliteit en dat is zeker in de wintermaanden van groot belang. Hiermee speelt de veiling in op specifieke vragen van de handel en zoekt samen met hen naar producten die voor hen een meerwaarde kunnen bieden. Een aantal voordelen van belichting tijdens de wintermaanden zijn o.a. de verhoogde productie per m², productiespreiding, continuïteit van het aanbod en lokale productie. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de verschillende duurzaamheidsaspecten.

Via deze link kan u het beschikbare assortiment bekijken


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.