Rob Bal, RedStar

"Wat je hier afbreekt, wordt in het buitenland bijgebouwd"

Rob Bal, directeur van RedStar, luidt in het FD de noodklok over de situatie in de Nederlandse glastuinbouw. Hij voorspelt dat de sector naar het buitenland verdwijnt als er niets verandert. De versnipperde aanbodzijde leidt tot omvallen van bedrijven. "Maar als je hier 30% afbreekt, wordt die in Zuid-Europa en Afrika weer opgebouwd." Om hier weerstand aan te bieden, moet er door de sector en met de overheid samen-gewerkt worden. Gezien de groeiende vraag naar groenten en fruit en de aandacht voor gezond eten, is het toekomstperspectief voor de Nederlandse glastuinbouw eigenlijk prima, vindt Bal.

Ook gaat hij in het stuk in op de Europese subsidies. Volgens de RedStar-topman is er veel onduidelijkheid over. "Soms krijg je nu subsidie en blijkt een paar jaar later weer dat het onterecht was en moet je het terugbetalen of een boete betalen. Andere landen lijken daar veel minder stringent mee om te gaan."

Lees het artikel hier.

Al eerder sprak Rob Bal over de zoektocht naar externe financiers om zelf ook teeltlocaties op te zetten in Oost-Europa en Azië.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.