Onzekere tijden voor Canarische tomaten

Naar aanleiding van de Russische boycot zijn Canarische boeren afgelopen week begonnen hun tomaten naar Europa te verschepen. Donderdag vertrok de eerste lading naar Southhampton en Rotterdam. De dit seizoen geproduceerde hoeveelheden zullen naar verwachten ongeveer hetzelfde zijn als vorig jaar. Toen werd tussen november en mei 95,000 ton verscheept.

De woordvoerder van het platform voor Canarische tomaten, groenten en fruit, Gustavo Rodriguez, zegt dat de kwaliteit van de producten, ondanks een late oogst, "uitstekend" zal zijn. Daarnaast is de prijs "niet slecht, maar ook niet ideaal."

In dit opzicht heeft het Russische veto op producten uit de Europese Unie nog geen invloed gehad op de prijs van tomaten. "We zijn zeer benieuwd naar hoe het ons zal treffen, maar tot nog toe weten wij niet of enkele van onze dealers en klanten, die de tomaten op de Russische markt zetten, nieuwe markten hebben weten aan te boren. Tot december zullen we dus niet weten in hoeverre de boycot ons zal raken."

Ondanks de onzekerheid verwachten de telers niet dat het volume van de export zal afnemen t.o.v. vorig jaar. "Hoewel we ongeveer 80 hectares minder hebben dan vorig jaar omdat een van onze bedrijven door toedoen van de crisis failliet is gegaan, verwachten we dat de overige 16 bedrijven hetzelfde volume zullen exporteren als afgelopen seizoen," aldus Rodriguez.

Bron: www.laopinion.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.