Chili: minder mandarijnen en sinaasappelen, meer citroenen verwacht

Het late mandarijnenseizoen is net geƫindigd in Chili. Cristian Silva van Cherry Traders, zegt dat de productie van het ras W. Murcott dit jaar lager was, maar dat de resultaten goed zijn.

In de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in citrus en is het vooral succesvol op de mandarijnenmarkt. Cristian Silva: "De W. Murcott wordt meestal geƫxporteerd naar de Verenigde Staten, waar in de maanden september en oktober bijna geen concurrentie is. Het fruit gaat ook naar naar Europa, maar minder."

"De hoeveelheid citroenen uit Chili is dit seizoen sterk gestegen. Sinaasappelen zijn gedaald met 15% en mandarijnen met 20%. Dit is het gevolg van de vorst september vorig jaar."

Cristian Silva bevestigt dat dit zal worden goedgemaakt. "Op dit moment is het enige probleem de droogte in sommige delen van het noorden. Producenten verkiezen daarom de voorkeur om water te gebruiken voor meer winstgevende rassen, zoals citroenen en mandarijnen."

Hoewel het zich vooral richt op citrus, werkt Cherry Traders ook met ander fruit. "Deze maand zullen we beginnen met de kersen en in december met pruimen, perziken en nectarines. Het peer- en appelseizoen begint in januari. In maart zullen we beginnen met de oogst van druiven," zegt Cristian.

Voor meer informatie:
Cherry Traders S.A.,
Santiago de Chile
cristianf.silva@cherrytraders.cl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven