Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weners kochten afgelopen jaar minder groenten

De groentetelers uit Wenen hebben afgelopen week de balans opgemaakt en deze valt middelmatig uit. De Weners kochten afgelopen jaar namelijk minder groenten en daarnaast kreeg men ook nog te maken met verliezen als gevolg van de EU-sancties tegen Rusland, meldt de Oostenrijkse website wien.orf.at.

Ook het weer maakte het de Weense groentetelers moeilijk. Vooral de milde winter aan het begin van het jaar en de verregende maand augustus hadden niet alleen een negatieve uitwerking op de groenten op de akkers, maar remden klaarblijkelijk ook de groente- en fruitconsumptie van de bevolking af.

Groentecoöperatie LGV Frischgemüse rekende voor dit jaar aanvankelijk op een omzet van 70 miljoen euro. De jaaromzet daalde vergeleken bij vorig jaar echter met vier procent naar 62,5 miljoen euro. Nu hoopt men voor komend jaar vooral op beter weer.


Publicatiedatum: