Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Smets vanaf 1 oktober volledig operationeel met Freshng

RPO realiseert ERP-overgang bij Smets Food Trading

Na meer dan vijfentwintig jaar werkzaam geweest te zijn als importeur en verkoper in het familiebedrijf P. Smets & Zonen in Geleen, is Peter Smets vorig jaar gestart met een agentschap in Sittard. Met Smets Food Trading is hij gespecialiseerd in de import en export van groente en fruit. Zowel de inkoop bij de producent als de verkoop en transport naar de klant wordt verzorgd. "Wij zijn vraag en aanbod".

Smets Food Trading heeft tot doel een goed en eerlijk product in de markt te zetten, waarbij kwaliteit en continuïteit belangrijk zijn. Met een team van vier personen zoekt Smets Food Trading naar klanten voor afname van producten die producenten aanbieden. Daarnaast voorziet het netwerk van Smets Food Trading in bijna ieder product. Het gehele proces, van inkoop bij de producent tot aan de levering van het product aan de deur, wordt verzorgd. "Smets Food Trading onderhandelt met de leverancier over de prijs, maakt afspraken over de verpakking en de leveringscondities en neemt het transport voor haar rekening. Veel Nederlandse im- en exporteurs kloppen bij ons aan voor de inkoop in Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland op commissiebasis", aldus Peter Smets.

Vrijwel direct bij de start van Smets Food Trading werd contact gelegd met RPO, er was behoefte aan goed gereedschap om de dagelijkse handelingen in de AGF-handel adequaat te kunnen uitvoeren. In nauw overleg zijn de wensen en behoeften besproken, heeft het personeel training gehad en zijn de rapporten en het lijstwerk gereed gemaakt om de processen van Smets Food Trading op commercieel en financieel gebied af te dekken.

Specifiek bij Smets Food Trading is de volledig in Freshng geïntegreerde extra commissionairs functionaliteit. Hiermee kunnen zij naast het traditionele in- en verkoopproces, ook het transportproces en het agentschap, goed uitoefenen en monitoren. Handige tool is de Takenlijst orderafhandeling functionaliteit waardoor Smets Food Trading nog meer inzicht en overzicht krijgt in haar werkzaamheden.

Vanaf 1 oktober jl. is Smets volledig operationeel met Freshng en zijn zij erg tevreden. De software zorgt ervoor dat de processen eenvoudiger zijn, er is een overzichtelijke structuur en het is zeer gebruiksvriendelijk. In combinatie met het plezierige contact wordt het werken met de AGF software van RPO als zeer professioneel en prettig ervaren.

Het AGF softwarepakket Freshng is allesomvattend, door te kiezen voor deze totaaloplossing is Smets Food Trading klaar voor de toekomst.

Publicatiedatum: