Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Robots in de boomgaard

Robots kunnen fruit plukken en andere taken doen in de kiwi- en appelboomgaarden. Wetenschappers van de Auckland en Waikato universiteiten, Plant and Food Research en Robotics Plus werken samen aan een vierjarig project om een multifunctionele robot te ontwikkelen om robots te laten functioneren in boomgaarden. 

Onderzoeksleider Bruce MacDonald, een robotspecialist aan de universiteit van Auckland, zegt dat het verder zal werken aan een prototype voor het oogsten van kiwi's dat Alistair Scarfe van Robotics Plus bedacht als PhD-project. 

"Hij ontwikkelde een zeer mooi prototype, die in staat is om door een boomgaard te gaan en kiwi's te plukken. Het maakt gebruik van een optisch systeem om de kiwi's te identificeren, vervolgens te plukken en te verzamelen, waarmee het kan rondrijden in de boomgaard. 

"Wat we gaan doen is dit uitbreiden, waardoor de robot onder verschillende condities kan werken, zodat het in verschillende soorten boomgaarden kan werken, obstakels kan vermijden en altijd de juiste weg kan vinden."

Hoogleraar MacDonald zegt de boomgaardrobot zal worden ontworpen om bestuiving en spuitwerk te doen, evenals het oogsten. Dit zal gebeuren met behulp van een subsidie van $ 7.600.000 uit de laatste wetenschappelijke financieringsronde van de regering. 

Bron: radionz.co.nz
Publicatiedatum: