Leen Hoogvliet doet een stap terug

Leen Hoogvliet doet een stap terug bij de door hem opgerichte supermarktketen. Over drie maanden wordt zijn opvolger gepresenteerd.

Hoogvliet treedt terug als commissaris van het moederbedrijf Watertoren Hazerswoude BV, de enige aandeelhouder van Hoogvliet.

De 74-jarige Leen Hoogvliet laat aan Alphen Stad FM/TV weten dat hij de afgelopen jaren van vele functies afscheid heeft genomen. Hij gaat 'andere dingen doen'. De opvolger zal alle taken overnemen die Hoogvliet voor zijn rekening nam.

Beste supermarktketen

In 1968 richtte Leen Hoogvliet de supermarktketen op. De familie Hoogvliet was al actief in de retailsector. Vader Joris Hoogvliet had een kleine keten van groente-winkels. Sinds 1974 draagt de winkelketen de naam Hoogvliet. Het concern, dat ruim 5000 medewerkers in dienst heeft, telt 63 supermarkten, 56 slijterijen en één versmarkt in Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Gelderland. Deze maand werd Hoogvliet Supermarkten uitgeroepen tot beste supermarktketen van Nederland.

Alphenaar Leen Hoogvliet is een boegbeeld voor Alphense ondernemers. Hij wordt samen met Jan Zeeman gezien als de twee meest succesvolle ondernemers uit de geschiedenis van Alphen aan den Rijn. Leen Hoogvliet werd door het businesstijdschrift Alphen IntoBusiness in 2005 uitgeroepen tot Machtigste Alphenaar. Met een geschat vermogen van 320 miljoen euro stond Leen Hoogvliet vorig jaar op de 77e plek in de Quote 500.


Bron: alphenstadfm.nl

Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven