Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeeland: vraag champignons enorm gegroeid

Meadow Mushrooms, één van de grootste champignontelers in Nieuw-Zeeland, heeft onlangs ruim 90 miljoen euro geïnvesteerd. Hiermee zal de productie van champignons per week enorm stijgen. "Het lijkt wel alsof de consument er niet genoeg van krijgt", vertelt John Barnes, woordvoerder van het bedrijf. Meadow Mushrooms in Christchurch is veruit de grootste producent van het land. "De productie omvatte 72 ton champignons per week. Dat is dankzij deze uitbreiding 50% gegroeid," zegt John Barnes. "Nu kunnen we wekelijks met de andere locatie erbij op 180 ton per week."

Door de uitbreiding komen er 60 banen bij, waardoor er nu 550 medewerkers in dienst zijn. "Het gaat echt goed in de champignonteelt. Eén van de belangrijkste redenen waarom we het goed doen, is dat we erg ons best hebben gedaan om aan de vraag van de Nieuw-Zeelandse markt te voldoen", zegt champignonteler Wayne Collingwood.
 
Gemiddeld verbruikt men in Nieuw-Zeeland elk jaar 2 kilo champignons. Meadow Mushrooms: "Champignons zijn in de supermarkt, naast fruit, het derde meest gekochte product na aardappelen en tomaten."
Bron: 3news.co.nz
Publicatiedatum: