Depron absorptieplaatje zorgt voor langere houdbaarheid aardbeien
Depron is actief in het ontwikkelen van polystyreen schuimproducten en heeft in het verleden de "open celstructuur" voor polystyreenverpakkingen ontwikkeld. Deze vinding heeft ertoe geleid dat voor de visverpakkingsindustrie speciale absorberende plaatjes zijn ontwikkeld. Door het ontwikkelen van een nieuwe polystyreen receptuur heeft Depron nu een absorptieplaatje ontwikkeld dat geschikt is voor zachtfruit- en vlees verpakkingen.
De HAS Hogeschool Den Bosch heeft gedurende de maanden februari en juli grote hoeveelheden aardbeien in verschillende verpakkingen en onder verschillende omstandigheden zoals temperatuur en vochtigheid getest. Het resultaat was significant:
• De houdbaarheid wordt gemiddeld met twee dagen verlengd.
• De aardbeien zien er beter uit.
• De onderlegger neemt alle vocht op waardoor lekkage wordt voorkomen.
Zowel voor de Nederlandse markt als voor export levert dit nieuwe product grote voordelen op. En de markt waarin deze innovatieve absorptiebodem een rol kan gaan spelen is zeer groot. De praktijk wijst uit dat er nu nog veel verpakte vlees- en zachtfruit producten (die vocht loslaten) zoals bramen, frambozen, aardbeien en champignons worden weggegooid. De nieuwe absorptiebodem van Depron zal zeker gaan bijdragen aan het terugdringen van deze verspilling.
Voor meer informatie:
Hanno Hoekstra
Depron
Tel: 0495-458 623
Mob: 06-53568352
hanno.hoekstra@depron.nl
www.depron.nl