Venkelpuree met gegrilde andijvie-bladeren en een schijfje verse koolrabi. De menukaart van restaurant Bolenius staat vol gerechten die gemaakt zijn van producten, die afkomstig zijn uit een daktuin midden op de Zuidas.
Klik hier voor de videoreportage van AT5
'Deze bladeren hebben echt bite. Als je daarop kauwt, dan heeft dat smaak. Dat is niet zomaar een kropje sla uit de supermarkt', vertelt chef-kok Luc Kusters van het restaurant. De groente die vandaag geoogst wordt, ligt dezelfde dag nog op een bord in het restaurant.
Hoewel de tuin maar een meter van de grond af ligt, spreekt de kok van het restaurant toch van een daktuin. 'Bij een daktuin op de Zuidas verwacht je dat dat minimaal honderd meter de lucht in gaat, maar dit is het dak van een parkeergarage. Gelukkig voor ons dus maar een meter hoog en kunnen we er makkelijk bij.'


Abonneren
Vacatures
"Tweetende AGF'ers"
Top 5 - gisteren
- "Eén ding is zeker en dat is dat er volgend seizoen nog minder belicht gaat worden"
- "Hoofdbrekens bij citrusimporteurs na fyto-blokkade"
- Noord-Brabantse teler Compliment kiest voor Bimi-broccoli
- Bankdirecteur vindt groenteman zijn veel leuker
- "Ik kan me niet heugen dat we ooit zo'n hoge brix-waarde hebben gehad als dit seizoen"
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Weer
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-09 Food Connect en Eten met gemak worden Maaltijd Thuis
- 2022-07-21 "Gastronomie heeft sleutelrol bij oplossen globesity"
- 2022-07-21 Omzet en resultaat Sligro hersteld door opleving horeca en prijzen
- 2022-07-20 Alpecin-Deceunick lanceert eigen voedingsapp met Foodmaker
- 2022-07-19 Westfalia Fruit lanceert Chunky Guacamole in VK
- 2022-07-19 Fritesfabrieken weigeren aan opvolger McDonald's in Rusland te leveren
- 2022-07-13 Oude Russische McDonald schrapt friet van het menu omdat die niet beschikbaar zijn
- 2022-07-04 “Er is al genoeg rommel op de markt"
- 2022-07-01 Karma Kebab wil 10 vestigingen per jaar openen
- 2022-06-29 'KFC gaat weer sla serveren in plaats van kool'
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 Grote inhaalslag voor de horeca dit jaar met verwachte volumegroei van 30% tot 35%
- 2022-06-23 "Amsterdam telt 2x zoveel fastfoodlocaties per inwoner als Den Haag"
- 2022-06-20 Burger King Thailand lanceert plantaardige hamburger
- 2022-06-17 Gat tussen vertrouwen gast en horeca is groter dan ooit
- 2022-06-16 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-13 Opvolger McDonald's Rusland opent de deuren
- 2022-06-08 KFC in Australië ruilt sla in voor kool vanwege slacrisis
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-02 Na faillissement wordt Niven Kunz nu bekroond met groene Michelinster