Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Portugal: aardappelareaal 5% kleiner

In Portugal is het aardappelareaal dit jaar zo'n 5% kleiner dan vorig jaar, meldt de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website. Vorig jaar teelde men nog op 25.000 hectare aardappelen, maar in dit voorjaar is het areaal afgenomen naar 23.000 hectare.

De hoofdreden voor de areaalafname is het natte weer aan het begin van het jaar. Vooral telers van vroege aardappelen konden pas zo laat aardappelen poten, dat een lonende verkooptermijn niet meer te bereiken was. Enkelen reageerden hierop door in ieder geval voor de verkoop in eigen land het rassenspectrum aan te passen naar zo vroeg mogelijke rassen.

De nattigheid in de winter en het voorjaar heeft er ook voor gezorgd dat op veel akkers de aardappelen behoorlijk ongelijkmatig ontkiemden. In de teeltregio's met de meest gunstige klimaatomstandigheden willen de telers halverwege mei de eerste nieuwe aardappelen op de binnenlandse markt brengen.
Publicatiedatum: