Minister reikt nieuw keurmerk huisvesting uit

Donderdag 12 december reikt minister Blok van Binnenlandse Zaken de eerste nieuwe keurmerken voor huisvesting van arbeidsmigranten uit. Het SNF-keurmerk (Stichting Normering Flexwonen) is een nieuw keurmerk waarmee ondernemers die huisvesting voor arbeidsmigranten aanbieden, tonen dat deze huisvesting voldoet aan de normen.

De negen bedrijven die donderdag het certificaat krijgen, zijn de eerste van de bijna 50 bedrijven die zich sinds augustus dit jaar voor het keurmerk voor huisvesting van arbeidsmigranten hebben aangemeld. Het nieuwe SNF-keurmerk geeft de betrokken partijen (gemeenten, werkgevers, werknemers, buurtbewoners) de garantie dat de huisvesting van arbeidsmigranten in orde is. Huisvestingslocaties van de keurmerkhouders worden jaarlijks door de Stichting Normering Flexwonen fysiek gecontroleerd op leefruimte, brandveiligheid, administratie en beheer, hygiëne, sanitaire voorzieningen en kookgelegenheid. Voldoet de huisvesting niet, dan wordt de verhuurder uit het SNF-register geschreven.

Kwaliteit

Het keurmerk van Stichting Normering Flexwonen bevordert zo het aanbod en het gebruik van uitsluitend goede kwaliteit huisvesting voor werknemers uit het buitenland. Het is een initiatief van ABU, NBBU, VIA, Productschap Vee en Vlees, LTO, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, de Unie en de LBV.

Algemeen Overleg Tweede Kamer

De uitreiking van de certificaten vindt plaats om 14.30 uur op het ministerie, voorafgaand aan het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer over de huisvesting van arbeidsmigranten in Nederland. Bedrijven die het keurmerk ontvangen zijn: Aldiver, Bikkel, Hobij, Rieff, Sherpa Force, Suit, Synergie, Technicall en Work & Stay.


Bron: ABU

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.